Tuesday, January 25, 2011

Chili sin Carne och sommarfest


Patricia i köket på Markveien i Oslo. Litet men kosigt!

Äntligen! Det har varit sånt trassel med att ladda upp bilderna, men nu gick det äntligen. Såå - här kommer vårt utomordentligt supergoda recept på Chili sin Carne som förslagsvis kan serveras med ris och majsbrödsmuffins.

Chili sin Carne

2 burkar krossade tomater
1 paprika
1-2 gula lökar
1-2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
½ dl matyoghurt
salt, peppar, örtsalt, paprikapulver, cayennepeppar och ev lite soya

Majsbrödsmuffins (17 små muffins)

1 dl maizenamjöl
½ dl fullkornsmjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
2 msk matfett
2 dl mjölk
½ dl majs
ev. riven ost


Steg 1. Börja med att skala och hacka löken. Riv morötterna och skär paprikan i inte allt för små bitar. Fräs sedan löken, morötterna och paprikan i lite olja tillsammans med vitlöken tills det fått lite färg.

Steg 2. Häll på de krossade tomaterna och låt koka i ca 15 minuter. Nu kan du börja med majsmuffinsen (se steg 4).

Steg 3. Häll sedan i bönorna och matyoghurten. Krydda efter behag och låt koka ytterligare 5 minuter.

Klartt! Servera med ris och majsmuffins.

Steg 4. Nu är det dags för majsmuffinsen. Börja med att sätta ugnen på 225°. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och äggen, mjölken tillsammans med det smälta matfettet i en annan bunke. Blanda sedan ihop allting!

Steg 5. Häll sedan upp dem i muffinsformar. Fyll ungerfär 2/3 av formen.

Steg 6. Häll eventuellt över lite riven ost om du tycker om det. Och sedan skjuts in i ugnen i cirka 10 minuter!

Allt klart! Slå dig ner och ät den godaste vegetariska måltiden på länge. Smaklig spis!

Dagen efter roade vi oss med att ha sommarfest. Peppar inför sommar 2011 med drinkar, shorts och moln i taken! Yäy.

No comments:

Post a Comment